Sıkça Sorulan Sorular
Muayene ve Planlama
İmplantlar, multidisipliner yaklaşımla yapılmaktadır. Multidisipliner yaklaşım bir ekip işi olduğu için implantı yapacak çene cerrahı ile protez uzmanı diş hekimi ortak çalışarak hastaya en iyi çözümü sunabilir. Planlama implant tedavisinde çok önemlidir. Muayene sırasında detaylı bir ağız muayenesi yapmalı, alt ve üst çenenin ilişkisi, diş etlerinin durumu incelenip, mevcut dişlerin analizi yapılmalıdır. Tedavi planlamasında kemik miktarı ölçümü implantların başarısı açısından çok önemlidir. Bu analiz sonucunda hekim ne şekilde tedavi yapacağına karar verip, en az hata ile tedavi sürecini başlatmış olur. İmplant tedavisi sadece ilermiş, kontrol edilemeyen diyabet gibi sistemik rahatsızlığı olanlarda uygulanamaz. Diş kökü yerine yapıldıkları için, dokuyla uyum sağlayarak alerjik ya da toksik rahatsızlıklara neden olmaz.
İmplantların Yerleştirilmesi
İmplant tedavisinde doğru planlama tedavinin en önemli aşamalarından birisidir. Uzman ve deneyimli bir ekiple, hijyen koşulları dahilinde gerçekleşen implant tedavisi lokal anestezi ile yapılmaktadır. Özel durumlar haricinde; Çene kemiği yeterli olmayan ve doku ilavesi gerektiren hastalarda, uzun operasyon sırasında genel anestezi ya da sedasyon altında tedavi yapılabilir.
Protezlerin Yapılması
Operasyonun ardından implantların kemik yüzeyine kaynaması için bir bekleme ve iyileşme süreci vardır. Bu süreç hastanın kemik yapısına ve kullanılan implanta göre farklılık gösterebilir. Tedavi süreci tamamlandığında üst yapı oluşturulur, operasyon sonucu protezler yapılıncaya kadar estetik olarak ve fonksiyonların devamlılığı için geçici protezler yapılmaktadır.